Gespecialiseerde kinderverzorging

Het team van Thuiszorg Ernestine kan ingezet worden bij de begeleiding van kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

U kunt hierbij denken aan kinderen met een:

Wij bieden de helpende hand bij de verzorging van uw kind, maar ook richten wij ons op het ondernemen van activiteiten, het stimuleren van de ontwikkeling en niet te vergeten, ontspanning. Hebt u zelf een idee over de taken waarbij wij u kunnen ondersteunen, aarzel dan niet om contact op te nemen en leg ons voor wat u in gedachten heeft.

Thuis zorg voor kinderen? Thuis zorg voor gezinnen!

Thuiszorg Ernestine wil zich inzetten, voor de betere thuiszorg voor het gezin, dus voor ouders en voor kinderen: Zorg voor kinderen die de ouders (kortere of langere tijd) niet kunnen opbrengen in de breedste zin. Van kinderverpleging aan huis tot verlichting van de huishoudelijke taken, of zelfs hulp bij een dagje uit met hele gezin.

Er zijn situaties dat de ouders van zieke kinderen bijna als gespecialiseerd verpleegkundige moeten optreden bij de zorg voor hun zieke kind thuis. Veel ouders willen deze zorg graag zelf geven maar dat valt niet altijd mee. Of beter: dat valt soms zwaar tegen. Lange dagen, veel taken, werk dat soms emotioneel of fysiek zwaar is. Daarnaast zijn er vaak ook nog de taken als ouder voor andere kinderen in het gezin. Maar ook de relatie tussen de ouders wordt vaak zwaar belast. Bij zorg voor kinderen kan er behoefte zijn aan kortdurende (ondersteunende) zorg trajecten of aan chronische zorg trajecten. Ook zorgvraag met frequent wisselende intensiteit of alleen op afroep is mogelijk aan de orde.

Thuiszorg Ernestine kan dan een helpende hand in vele richtingen uitsteken: van een gespecialiseerde kinderverpleegkundige die de zorg voor het zieke kind overneemt, tot een handige hulp in de huishouding of een betrouwbare oppas met verpleegkundige achtergrond die bij u thuis een avondje de zorgen overneemt. Of misschien op de achtergrond aanwezig is bij een dagje uit. Zo kunnen ouders even bijtanken of hun aandacht richten op die zaken die (even) echt belangrijk zijn.


Gezins verzorging

Verzorging: afhankelijk van de zorgzwaarte en taken die bij de intake wordt beoordeeld kan een ziekenverzorgende, algemeen verpleegkundige of gespecialiseerd kinderverpleegkundige worden ingezet. Zorg bestaande uit 1 taak of enkele taken per dag of per week tot complete 24-uurs zorg en ook oppas taken, zullen worden besproken. Na het intake consult volgt een voorstel voor zorgaanpak: het zorgplan. Bij overeenstemming worden de afspraken in het digitale cliënt dossier vast gelegd.